Kolejna porcja nowalijek, tym razem w odsłonie, nazwijmy to, kuchni fusion.
Miks sałat lub sałata lodowa
Ciabatta
Bób młody ok. 100 g
Sos vinegrette z majonezem
Ser feta
Bób blanszuj w osolonej wodzie przez 3 min. następnie obierz ze skórki.
Ciabattę przekrój wzdłuż na pół i grilluj od spodu na suchej rozgrzanej patelni. Potem pokrój na cztery mniejsze kawałki.
Sos vinegrette zmieszaj z dwoma łyżkami majonezu
Ser feta pokrój z jedno centymetrowe kostki.
Smacznego!!!
Etykiety
danie mięsne
(3)
drób
(1)
jagnięcina
(2)
kaczka
(1)
krewetki
(1)
kuchnia amerykańska
(2)
kuchnia brytyjska
(4)
kuchnia chińska
(1)
kuchnia francuska
(4)
kuchnia fusion
(1)
kuchnia grecka; kuchnia wegetariańska; Wakacje w Grecji
(1)
Kuchnia grecka; Wakacje w Grecji; kuchnia wegetariańska
(1)
kuchnia hinduska
(3)
kuchnia japońska
(1)
kuchnia meksykańska
(1)
kuchnia niemiecka
(1)
kuchnia polska
(9)
kuchnia włoska
(2)
kuchnica polska
(1)
majonez
(1)
owoce morza
(2)
ryby
(1)
Sałatki
(2)
szparagi
(1)
Wakacje w Grecji; kuchnia wegetariańska
(2)
Wakacje w Grecji; ryby
(1)
wołowina
(3)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz